Tegneseriekurs

Tegneseriekurs_banner2

Tegneseriekurs_sitat1

Tegneseriekurs_sitat2b

Tegneseriekurs_hr

Mange barn opplever det man kan kalle tegnevegring. De blir overmåte bevisst sine egne tegneferdigheter, og slutter gjerne å tegne å tegne – for godt!

“Et annerledes tegneseriekurs” ufarliggjør tegning ved å vektlegge det som ligger “bak” tegningene: et helt unikt visuelt språk!

Barna lærer om: ikoner, symboler, forenkling, tegneutstyr m.m.

Tegneseriekurs_hr

Alfa & Omega

Under barnefestivalen Alfa og Omega på Barnas kulturhus.

Tegneseriekurs_hr

Kurset  gjennomføres vanligvis på fire skoletimer. Den første timen brukes til en (teoretisk) gjennomgang av opplegget. Gjennomgangen er bildebasert, og det blir vist rikelig med morsomme og underholdende eksempler på det vi diskuterer. Gjennomgangen har også en del enkle øvelser som illustrerer og konkretiserer teoretiske poenger.

Den andre timen brukes til å tegne tegneseriefigurer. Elevene lærer hvordan lage figurer av enkle, tilfeldige streker. Alle kan lage morsomme tegneseriefigurer!

Tredje time går med til historier (hvordan komme på ideer) og tegneutstyr (elevene får teste “proft” utstyr).

I fjerde og siste time lager vi våre egne minitegneseriehefter.

Jeg har for øyeblikket to kursopplegg: ett for 5.-7. klasse og ett for 3.-4. klasse. Sistnevnte kan kortes ned til tre timer om ønskelig.

Kurset koster koster 3508 kroner og inkluderer alt av for- og etterarbeid, tegneutstyr og eventuelle reiseutgifter. Hvis du ønsker et skreddersydd opplegg (med en annen tidsramme enn nevnt), er det bare å sende en e-post.

Last ned brosjyre: Tegneseriekurs for barnetrinnet

Tegneseriekurs_hr

dfg

Under barnefestivalen Alfa og Omega på Barnas kulturhus.

Tegneseriekurs_hr

Tegneseriekurs_presse

Byavisen, 28.02.12

Byavisen (28.02.2012): “Kræsj! Bang! Svosj!”. Tekst og foto av Janne G. Sørgulen. Trykk på bildet for å lese artikkelen hos Byavisen.

Haugesunds Avis, 7.03.12

Haugesunds Avis (07.03.2012): “Fortelling i ruter”. Tekst: Eva Nirkeland, Foto: Grethe Nygaard. Trykk på bildet for større utgave.

Sebyen.no, 07.03.12

TV-intervju med Sebyen.no. Trykk på bildet for å se klippet hos Sebyen.no.

Nyhetsskriv fra Raptus

Raptus (08.09.2012): Nyhetsskriv fra Raptus, Bergen internasjonale tegneseriefestival. Trykk på bildet for større utgave.

TV-Haugaland

TV-Haugaland (18.09.2012): TV-intervju med TV-Haugaland. Trykk på bildet for å se videoen hos TV-Haugaland.

Fanaposten (26.11.13): "- Humoristisk, direkte og stadig mer respektert medium." Avisintervju i Fanaposten. Trykk på bildet for lenke til digital utgave.

Fanaposten (26.11.13): “- Humoristisk, direkte og stadig mer respektert medium.” Avisintervju i Fanaposten. Trykk på bildet for lenke til digital utgave. Velg 26/11/13-utgaven i arkivet.

Tegneseriekurs_hr

Tegneseriekurs_qa

  • Hvor holder du kurs? Jeg holder kurs på skolene i Bergensområdet og på Haugalandet i Rogaland. Det er mulig jeg utvider til Stavanger på sikt.
  • Hva koster kurset? Kurset koster 3508 kroner og inkluderer alt av tegneutstyr. Prisen inkluderer òg alt av kursleders for- og etterarbeid og reiseutgifter. Det kan hende jeg må fakturere ekstra for reiseutgifter hvis skolen ligger veldig langt unnga.
  • Hvor lenge varer kurset? Kurset varer fire skoletimer. Kursets varighet kan tilpasses skolens ønsker.
  • Går tegneseriekurset over én eller flere dager? Kurset gjennomføres, ideelt sett, på én dag. Dels på grunn av at det er ønskelig med en sammenheng/rød tråd i kurset, og dels på grunn av reiseutgifter o.l.
  • Hvor store kan gruppene være? Kan et helt trinn delta på kurset samtidig? Jeg har, av praktiske årsaker, måtte sette en grense på 28 elever (med et slingringsmonn på én til to elever). Det vil være svært vanskelig å gi tilfredsstillende hjelp/veiledning til større grupper enn dette. Hele trinn kan med andre ord delta hvis den totale mengden elever ikke overstiger 28 til 30 elever.
  • Trenger skolen å bidra med utstyr? Jeg har med alt av tegneutstyr. Det eneste skolen må bidra med, er smartboard eller videoprojektor (jeg behøver ikke lyd). Elevene kan selvsagt bruke egne penner, linjaler, blyanter og viskelær hvis de vil (ikke alle finner seg til rette med “profesjonelt” utstyr).
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Posted in | 1 comment

One comment on “Tegneseriekurs

  1. Lurer du på noe? Bruk gjerne kommentarfeltet til å stille spørsmål!

Leave a Reply